Elektrische garagedeuren

Uw Hörmann garagedeur gemakkelijker bedienen?

Elektrische garagedeuren zijn de uitkomst!

Denk eens na hoe vaak u uit de auto stapt en uw garagedeur handmatig opent en sluit. Alles kan veel eenvoudiger. U blijft gewoon in de auto zitten, drukt op de knop van de afstandsbediening en rijdt comfortabel, droog en veilig uw garage binnen. Dankzij de automatische deurvergrendeling zit u ook qua inbraakbeveiliging op rozen.

Wij vervangen dagelijks oude handmatige garagedeuren voor nieuwe elektrische garagedeuren omdat deze veel makkelijker te bedienen zijn. Door middel van een garagedeur aandrijving worden de deuren geopend en gesloten. Elektrische garagedeuren zijn makkelijker in het gebruik, u hoeft nooit meer zwaar te tillen of te bukken.

Welke soorten elektrische garagedeuren zijn er?

Bijna alle Hörmann garagedeuren kunnen worden uitgerust met een elektrische bediening. Alleen de openslaande garagedeur NT60-2 niet. De onderstaande deuren zijn allemaal leverbaar met elektrische bediening.

Sectionaaldeuren

 • Geen buitenhandgreep meer
 • Inclusief ventilatiestand
 • Anti optilbeveiliging tegen inbraak

Kanteldeuren

 • Noodontkoppeling via buitenhandgreep
 • Ook mogelijk bij deuren met loopdeur
 • Vergrendeling op drie punten punten (optie)

Roldeuren

 • Standaard voorzien van motor
 • Makkelijk bedieningspaneel in garage
 • Lange levensduur door soft start-stop functie

Zijdelingse deuren

Zijdelingse deur met loopdeur stand
 • Doorloop positie op iedere gewenste breedte
 • Geïntegreerde greep voor sleutelbediening
 • Stopt automatisch als er iets tussen de deur zit

Nu uw garagedeur elektrisch maken met revolutionaire motor met bluetooth functie

Wie nu zijn garagedeur elektrisch wil maken kiest voor de nieuwe Promatic 4 of Supramatic 4. Als u uw garagedeur niet alleen met handzenders, drukknop of codeschakelaar wil bedienen, maar ook met uw eigen smartphone dan kunt u voor de Supramatic aandrijving kiezen. Deze motor maakt het niet alleen mogelijk om de garagedeur via bluetooth te bedienen, maar schakelt indien gewenst ook de verlichting van de aandrijving in en uit. De app kan gratis worden gedownload in de Google Play Store of in de App Store.

BlueSecure App

De nieuwe supramatic 4 voor elektrische garagedeuren

Belangrijke punten van de nieuwe garagedeur aandrijving

 • 40% snellere opening dan vorige serie
 • Energie efficiënte LED verlichting
 • Extra deurpositie “ventilatiestand”
 • Bluetooth ontvanger voor bediening met smartphone (standaard op de Supramatic)
De nieuwe Promatic 4 voor elektrische garagedeuren

Wat kost een elektrische garagedeur?

Dat is een lastige vraag. Het hangt helemaal af van het type deur en welke motor er wordt toegepast. Het elektrisch maken van een bestaande handmatig bediende garagedeur kan al vanaf € 625,00 inclusief montage en btw. Wilt u weten wat het kost om uw huidige garagedeur elektrisch te maken? Vraag hier een offerte aan. 

Beveiliging en veiligheid van elektrische garagedeuren

De motoren van een elektrische roldeur, kanteldeur of sectionaaldeur hebben een ingebouwde beveiliging dat wanneer er iets of iemand onder staat tijdens het sluiten van de deur deze automatisch weer omhoog gaat wanneer er contact is. Daarnaast hebben de aandrijvingen een optilbeveiliging. Deze houdt de deur in gesloten toestand als men probeert om van buitenaf de elektrische roldeur, kanteldeur of sectionaaldeur op te tillen met bijvoorbeeld een koevoet.

Een elektrische garagedeur met loopdeur kan worden voorzien van een loopdeurcontact. De garagedeur zal niet open gaan als de loopdeur niet dicht zit. Dit voorkomt beschadigingen aan uw garagedeur.

Waarom uw garagedeur motor bij De Garagedeur Specialist bestellen?

 • Wij begeleiden het proces van begin tot het eind
 • Voor bijna iedere deur hebben wij een oplossing
 • Meer dan 20 jaar ervaring en montage met eigen monteurs
 • Hörmann Premium Partner, top 16 landelijke dealers
 • Ten slotte zijn wij altijd betrokken met de klant en haar wensen

Hörmann accessoires en toebehoren voor elektrische garagedeuren

Om het gebruik van elektrische garagedeuren nog aangenamer te maken zijn er diverse accessoires leverbaar. Hieronder ziet u enkele veelgebruikte accessoires staan. Als u vragen heeft over het gebruik van elektrische garagedeuren en de bijbehorende accessoires, neem dan gerust contact met ons op.

handzenders

Handzenders
Met de handzender bedient u de garagedeur maar ook het inrithek of de buitenverlichting. Standaard krijgt u een 4-toetsen-handzender met houder. Ook zijn er handzenders in miniformaat en microhandzenders met sleutelring verkrijgbaar. Hörmann handzenders zijn Homelink-compatibel (versie 7). Ze gebruiken de frequentie 868,3 MHz.

codeschakelaar CTR3b

Codeschakelaar CTR 3b met verlichte toetsen
U geeft alleen uw persoonlijke code in. Een sleutel is niet meer nodig. Met de comfortversie CTR 3b kunt u een tweede deur openen en de buitenverlichting aanschakelen. Ook radiografisch verkrijgbaar.

radiografische codeschakelaar FCT3b

Radio-codeschakelaar FCT 3b
De FCT 3b met 3 functies heeft een stevige beschermklep en is radiografisch, dus snoerloos te monteren op de voor u meest gunstige plaats.

Binnen toepassingen

drukknop it1b en it3b

Drukknoppen
Met de IT 1b (links) opent u de deur via de verlichte toets. De IT 3b (rechts) biedt u daarenboven de mogelijkheid de aandrijvingsverlichting te bedienen en de aandrijving volledig uit te schakelen, bijvoorbeeld tijdens de vakantie.

Vaste componenten

sleutelschakelaars

Sleutelschakelaars
Inbouw- of opbouwtype, beschikbaar in twee versies met telkens drie sleutels, inclusief aansluitkabel. Te monteren in of op het gevelmetselwerk.

transponder met sleutel

Transponderschakelaar
Een makkelijke bediening als meerdere personen van de garage gebruik maken. U houdt alleen maar de transpondersleutel met uw persoonlijke code ca. 2 cm voor het leestoestel, zonder het aan te raken. Dit is vooral bij duisternis een groot voordeel.

vingerscan garagedeur opener

Vingerscanner
Voor de bediening van de aandrijving via een vingerafdruk (tot 99 vingerafdrukken programmeerbaar). Snel, makkelijk en betrouwbaar.

Extra toebehoren voor elektrische garagedeuren

externe ontvanger

Ontvanger
Wanneer u een extra buitenverlichting inschakelt en bijvoorbeeld een inrithek (vreemd fabrikaat) met uw handzender wilt openen, heeft u een relais-ontvanger met 1, 2 of 4 kanalen nodig.

noodontkoppeling handbediende garagedeur

Noodontgrendeling voor kantel- en sectionaaldeuren met handgreep
Belangrijk bij stroomuitval, indien uw garage geen tweede toegang heeft. Hiermee kunt u uw kanteldeur of sectionaaldeur met de buitenhandgreep via een staalkabel openen.

noodontkoppeling sectionaaldeuren

Noodontgrendeling voor sectionaaldeuren zonder handgreep
Als noodontgrendelingsslot met ronde profielcilinder (niet in het centrale sluitsysteem integreerbaar) of als noodontgrendelingshandgreep in acht uitvoeringen inclusief slot (wel in het centrale sluitsysteem integreerbaar).

Dit is wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijk personeel. Vakmensen die weten wat ze doen en het snel, maar vooral vakkundig plaatsen. Het hele proces van eerste contact tot en met de plaatsing is als zeer prettig ervaren.

Netjes gewerkt, rommel netjes opgeruimd, voorkomende medewerkers, keurig op tijd aanwezig.
Voorbereiding werk was prima.

Keurige werkzaamheden. Geen aanbetaling gevraagd.