Elektrische garagedeuren

Wij vervangen dagelijks garagedeuren voor nieuwe deuren omdat deze onder andere moeilijk open gaan. Door middel van een motor worden de deuren geopend en gesloten.  Elektrische garagedeuren zijn makkelijker in het gebruik. U hoeft nooit meer zwaar te tillen of te bukken.

Veiligheid:
Verder zijn de deuren veiliger en beter bestand tegen inbraak doordat er een optil beveiliging op zit. Zodoende is omhoog krikken met een koevoet is uitgesloten. Ten slotte heeft u bij een sectionale garagedeur geen buiten handgreep meer waardoor de deur mooier oogt. Bovendien blijven potentiële inbrekers weg wanneer ze geen slot zien om te forceren.

Dit is wat klanten over ons zeggen:

Vriendelijke monteurs en personeel. Vakmensen die weten wat ze doen en het snel, maar vooral vakkundig plaatsen. Het hele proces van eerste contact tot en met de plaatsing is als zeer prettig ervaren.

Netjes gewerkt, rommel netjes opgeruimd, voorkomende medewerkers, keurig op tijd aanwezig.
Voorbereiding werk was prima.

Keurige werkzaamheden. Geen aanbetaling gevraagd.

Welke motoren kunt u toepassen?

Afhankelijk van het type deur en uw wensen kunt u kiezen uit verschillende motoren.
De elektrische aandrijvingen kunnen gemonteerd worden op kanteldeuren, sectionaaldeuren en zijdelingse sectionaaldeuren. Op de roldeur is de motor standaard al voor gemonteerd.
Er is keuze uit de standaard Promatic motor sterk genoeg is voor de meeste deuren. Door middel van een accu is de Promatic motor te gebruiken in garageboxen waar geen stroom aanwezig is.
Maar ook voor de sterkere Supramatic motor welke hetzelfde is maar bij voorbeeld 30% sneller opent.

Aandrijving Supramatic

montage supramatic motor

Bediening met vingerscan

Aandrijvingen en toebehoren

Bedieningen en toebehoren

Voor een praktisch gebruik van de elektrische garagedeuren kunt u het systeem uitbreiden met interne een drukknop, sleutelschakelaar of codeschakelaar.
Tegenwoordig is de deur middels de Gateway ook te bedienen met uw smartphone.

Op deze pagina leest u meer over de motoren en toebehoren.

Waarom uw motor bij De Garagedeur Specialist bestellen?

  • Wij begeleiden het proces van begin tot het eind
  • Voor bijna iedere deur hebben wij een oplossing
  • Meer dan 25 jaar ervaring en montage met eigen monteurs
  • Hörmann Premium Partner, top 10 landelijke dealers
  • Ten slotte zijn wij altijd betrokken met de klant en haar wensen

Uw Hörmann garagedeur gemakkelijker bedienen?

Deur open, deur dicht – dag na dag én met de hand?

Het is tijd voor een Hörmann aandrijvingen en toebehoren! Denk eens na hoe vaak u uit de auto stapt en uw garagedeur handmatig opent en sluit. Alles kan veel eenvoudiger. U blijft gewoon in de auto zitten, drukt op de knop van de afstandsbediening en rijdt, beschermd tegen weer en wind, comfortabel, droog en veilig uw garage binnen. En dankzij de automatische deurvergrendeling zit u ook wat inbraakbeveiliging betreft op rozen.

Uw voordeel: Hörmann biedt u een compleet systeem, opgebouwd uit perfect op elkaar afgestemde componenten: garagedeuren, garagedeuraandrijvingen en inrithekaandrijvingen.
U heeft geen extra ontvanger nodig, en ook de onderlinge combinatie van verschillende afstandsbedieningen vervalt. Dat bespaart u tijd, geld en stress.

Voor de meeste toepassingen biedt Hörmann twee type motoren, de Promatic en de Supramatic. Garagedeur Specialist levert beide, alsmede een accu voor de Promatic op locaties zonder stroomvoorziening, de Supramatic H voor gezamenlijke garages, diverse accessoires en hekaandrijvingen.

Hormann elektrische garagedeur opener

Hörmann accessoires voor elektrische garagedeurbediening

Om het gebruik van uw elektrische Hörmann garagedeur nog aangenamer te maken zijn er diverse assesoires te verkrijgen.

handzenders

Handzenders
Met de handzender bedient u de garagedeur maar ook het inrithek of de buitenverlichting. Standaard krijgt u een 4-toetsen-handzender met houder. Ook zijn er handzenders in miniformaat en microhandzenders met sleutelring verkrijgbaar. Hörmann handzenders zijn Homelink-compatibel (versie 7). Ze gebruiken de frequentie 868,3 MHz.

codeschakelaar CTR3b

Codeschakelaar CTR 3b met verlichte toetsen
U geeft alleen uw persoonlijke code in. Een sleutel is niet meer nodig. Met de comfortversie CTR 3b kunt u een tweede deur openen en de buitenverlichting aanschakelen. Ook radiografisch verkrijgbaar.

radiografische codeschakelaar FCT3b

Radio-codeschakelaar FCT 3b
De FCT 3b met 3 functies heeft een stevige beschermklep en is radiografisch, dus snoerloos te monteren op de voor u meest gunstige plaats.

drukknop it1b en it3b

Drukknoppen
Met de IT 1b (links) opent u de deur via de verlichte toets. De IT 3b (rechts) biedt u daarenboven de mogelijkheid de aandrijvingsverlichting te bedienen en de aandrijving volledig uit te schakelen, bijvoorbeeld tijdens de vakantie.

sleutelschakelaars

Sleutelschakelaars
Inbouw- of opbouwtype, beschikbaar in twee versies met telkens drie sleutels, inclusief aansluitkabel. Te monteren in of op het gevelmetselwerk.

transponder met sleutel

Transponderschakelaar
Een makkelijke bediening als meerdere personen van de garage gebruik maken. U houdt alleen maar de transpondersleutel met uw persoonlijke code ca. 2 cm voor het leestoestel, zonder het aan te raken. Dit is vooral bij duisternis een groot voordeel.

vingerscan garagedeur opener

Vingerscanner
Voor de bediening van de aandrijving via een vingerafdruk (tot 99 vingerafdrukken programmeerbaar). Snel, makkelijk en betrouwbaar.

inbouwzender fit2

Inbouwzender
Ideaal wanneer de zender in de hal of in de woonkamer wordt geïnstalleerd en er oogcontact met de garagedeur is. Met de twee functies kunt u ook de buitenverlichting, de vijverpomp, de zithoek in de tuin of de kerstboom op uw terras bedienen.

externe ontvanger

Ontvanger
Wanneer u een extra buitenverlichting inschakelt en bijvoorbeeld een inrithek (vreemd fabrikaat) met uw handzender wilt openen, heeft u een relais-ontvanger met 1, 2 of 4 kanalen nodig.

fotocel beveiliging garagedeuren

Fotocel
Voertuigen en personen worden onmiddellijk herkend. Aanrijdingen zijn dan ook uitgesloten. Dat is veiligheid die vooral door families met kinderen op prijs wordt gesteld.

noodontkoppeling handbediende garagedeur

Noodontgrendeling voor kantel- en sectionaaldeuren met handgreep
Belangrijk bij stroomuitval, indien uw garage geen tweede toegang heeft. Hiermee kunt u uw kantel- of sectionaaldeur met de buitenhandgreep via een Bowdenkabel openen.

noodontkoppeling sectionaaldeuren

Noodontgrendeling voor sectionaaldeuren zonder handgreep
Als noodontgrendelingsslot met ronde profielcilinder (niet in het centrale sluitsysteem integreerbaar) of als noodontgrendelingshandgreep in acht uitvoeringen inclusief slot (wel in het centrale sluitsysteem integreerbaar).