Garagedeur isoleren: Alle deuren op een rijtje

Wilt u uw volledige garage isoleren?

Vandaag de dag wordt wooncomfort steeds belangrijker. Het voorkomen van tocht en kou speelt daarbij een grote rol. Het is dan natuurlijk ook van belang uw garagedeur te isoleren. Met name kanteldeuren laten qua isolatie vaak veel te wensen over. Doordat een deurblad vrij moet kunnen bewegen tijdens het openen en sluiten, ontstaat er een ruimtetussen deurblad en kozijn waardoor koude en warme lucht door komt. De Garagedeur Specialist hecht veel waarde aan het isoleren van garagedeuren en biedt u daarvoor meerdere oplossingen.

Kanteldeuren isoleren

kanteldeur isoleren

Kanteldeur isoleren.

Kanteldeuren zijn normaal gesproken ongeïsoleerd vanuit de nieuwbouw aangebracht. Dit geeft vaak een enorme kou doorslag in de winter. In de zomer daarentegen geeft het deurblad een enorme hitte af naar binnen. Om dit fenomeen tegen te gaan is het mogelijk de  garagedeur te isoleren met 20 mm dikke isolatieplaten. Deze zijn eenvoudig achteraf aan te brengen met handige clips vast te zetten en nu ook bij De Garagedeur Specialist te bestellen.
Als u het overweegt om het helemaal goed te doen, kijk dan eens naar onze andere geïsoleerde garagedeuren.

Geïsoleerde sectionaaldeur

garagedeur isoleren

Geïsoleerde sectionaaldeur

Heeft u nog een ongeïsoleerde sectionaaldeur? Soms probeert men deze te isoleren met isolatieplaten.
Dit is niet verstandig omdat de veren van de deur daarop niet zijn berekend. Het is beter om dan de deur te vervangen voor een nieuwe sectionaaldeur LPU42.
Wilt u het maximaal haalbare dan is er tegenwoordig een 67mm dikke deur verkrijgbaar.

Openslaande deuren

isolatie openslaande deur

Isolerende openslaande deuren

Wilt u uw oude kanteldeur echt goed aanpakken? De 2-vleugelige openslaande garagedeur is sterk in opkomst. Alle nadelen van de koude kanteldeur zoals eerder hierboven genoemd zijn in 1 klap verdwenen. Het grote voordeel is dat er nu een ruime doorloop ontstaat voor fiets of motor. Tegenwoordig wordt de auto niet meer in de garage gezet, dus dubbele winst!

Uw garagedeur isoleren kan dus op verschillende manieren.
Welke u ook kiest, bij De Garagedeur Specialist hebben we altijd de juiste oplossing voor u. Lees ook onze andere blogs of vul het contact formulier in voor meer informatie.

Andere blogartikelen