Garagedeur kopen?

Alle soorten Hörmann garagedeuren in één overzicht

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten garagedeuren te koop. Daardoor kan het lastig zijn om te bepalen welke deur bij u past als uw een garagedeur wilt kopen. U moet immers over allerlei aspecten nadenken. Denk hierbij aan isolatie, veiligheid, bedieningsgemak of vrije doorloop van bijvoorbeeld fietsen, scooters of motorfietsen.

Om u wegwijs te maken in het aanbod hebben wij voor u een overzicht gemaakt van alle soorten Hörmann garagedeuren die er zijn.

Korte beschrijvingen van de Hörmann garagedeuren.

Kanteldeuren

kanteldeur

De Hörmann kanteldeuren kenmerken zich door hun eenvoudige bediening en hoge veiligheid. Ze zijn voordelig in aanschaf en worden toegepast waar isolatie geen rol speelt.

 • Eenvoudige lichte bediening
 • Extra veilig door vernieuwde sluitingen
 • Voordelig in aanschaf en onderhoud

Lees meer over de kanteldeuren

Sectionaaldeuren

Hörmann sectionaal garagedeur LPU 40 internetaanbieding

Sectionaal deuren hebben veel voordelen ten opzichte van de kanteldeur. Zij hebben een uitstekende isolatie en de ruimte besparing is enorm. Doordat de garagedeur rechtstandig omhoog gaat heeft u meer ruimte voor bijvoorbeeld de auto.

 • Goed geïsoleerd door afsluitrubbers rondom
 • 14 cm bredere doorgang dan bij uw oude kanteldeur
 • In veel motieven leverbaar

Lees meer over de sectionaaldeuren

Openslaande deuren

Openslaande deuren

Openslaande garagedeuren worden steeds populairder. Door de brede deuren kunnen fietsen en scooters gemakkelijk de garage in en uit.

 • Goed geïsoleerd door afsluitrubbers rondom
 • Meer ruimte in garage omdat er geen geleiderailsen meer zijn
 • Veiligheidsbeslag RC2 (politiekeurmerk weerstandsklasse 2)

Lees meer over de openslaande deuren

Roldeuren

garagedeurspecialist_roldeuren

Het voordeel van roldeuren is dat er in de garage geen geleiderailsen meer nodig zijn. De deurpanelen worden namelijk verticaal naar boven opgerold. Hierdoor heeft u meer ruimte in de garage.

 • Zowel voor binnen- als buitentoepassing
 • Speciaal ontwikkeld als garagedeur (dus geen rolluik)
 • Meer ruimte binnen en buiten omdat er geen geleiderailsen meer zijn

Lees meer over de roldeuren

Zijdelingse deuren

Zijdelingse sectionale deur

Zijdelingse sectionaaldeuren zijn bijzonder geschikt bij lastige situaties zoals een schuin dak of een naar binnen draaiende tussendeur.

 • Goed toepasbaar bij togen en schuine daken
 • Met handgreep garnituur op iedere doorloopopening in te stellen.
 • Geïsoleerde panelen in vele motieven leverbaar

Lees meer over de zijdelingse sectionaaldeuren

Aandachtspunten bij het kiezen van de juiste garagedeur

Er zijn veel soorten garagedeuren, waardoor het kiezen van de juiste deur soms lastig is. We hebben u op weg geholpen door hierboven de voordelen per deur te benoemen. Echter zijn er nog meer aandachtspunten om rekening mee te houden. We bespreken ze hieronder één voor één.

De uitstraling

Het aanzicht van de garagedeur kan een belangrijke factor zijn. Met name in de sectionaaldeuren zijn er vele mogelijkheden. Brede vlakken of juist smal, met een houtnerf structuur of juist gladde panelen. De garagedeuren kunnen in iedere RAL of Sikkens kleur worden gespoten. Er zijn ook printstructuren leverbaar. Deze geven uw deur een moderne uitstraling en vergen weinig onderhoud.

Het materiaal waarvan de garagedeur is gemaakt

De garagedeuren zijn gemaakt van een verzinkte staalplaat. Daarover zit een primer die wordt afgewerkt met een polyester coating laag. De totale dikte is ca 35 mµ en de standaard kleur is wit RAL 9016. Deze laag kan tegen en kleine meerprijs ook in een aantal voorkeurskleuren worden geleverd.
Bij de sectionaaldeuren kunt u ook kiezen voor een houtlook folie of voor een geprinte afwerking.

De draairichting of schuifrichting van de deur

Wilt u dat de garagedeur langs het plafond naar binnen schuift of juist niet. Een kanteldeur loopt via geleiders aan het plafond naar binnen. Bij een sectionaaldeur moet u rekening houden dat de rails ongeveer een halve meter langer is. Als u het plafond vrij wilt houden kunt u ook kiezen voor een zijdelinkse deur of voor een roldeur.

Als u de garage niet gebruikt om de auto in te parkeren en de ruimte optimaal wilt benutten dan zijn openslaande deuren een goede optie.

Wel of geen loopdeur

Als de auto niet meer in de garage staat kan het handig zijn om een garagedeur met loopdeur aan te schaffen. Bij een kanteldeur en een sectionaaldeur is dit mogelijk doordat er een geïntegreerde loopdeur in het deurblad zit. Bij een zijdelingse garagedeur kunt u de deur zo instellen dat hij maar een deel opengaat, zo creëer je een doorloop voor een fiets of motor.
Openslaande deuren zijn misschien wel de beste oplossing als u een loopdeur wilt. Ze zijn breed en hebben een mooie uitstraling.

Wel of geen geïsoleerd deurblad

De garagedeur hoeft niet altijd geïsoleerd te zijn. Losse garageboxen hebben over het algemeen geen isolatie nodig. Heeft u een garage die grenst aan de woning met een deur tussen de woning en de garage, dan kan het gebeuren dat er via de garage tocht uw woning binnen komt. In dat geval is het wenselijk om voor een geïsoleerde deur te kiezen.

Kanteldeuren en sectionaaldeur zijn ook ongeïsoleerd leverbaar, de overige deuren zijn altijd geïsoleerd.

Wel of geen glas

Soms kan het noodzakelijk zijn om daglicht in uw garage binnen te laten. In sectionaal deuren of openslaande deuren kunnen vensters gemaakt worden. Deze zijn in verschillende motieven leverbaar. Er wordt echter geen glas gebruikt maar dubbele kunststof polyacrylaat beglazing van 16 of 22 mm. Bij de Rollmatic roldeuren is het mogelijk een rij vensters toe te passen in een lamel. U kunt hiermee spelen door vensters in meerdere lamellen te verwerken. Vensters zijn er in heldere uitvoering of in niet doorzichtig kristalstructuur.

De bediening van de garagedeur

Alle soorten garagedeuren zijn met de hand of elektrisch bedienbaar, behalve de openslaande deuren. Dit type deur is altijd handbediend, u kunt echter wel kiezen of de doorloop deur rechts of links komt. Elektrische deuren worden met een handzender, drukknop of codeschakelaar bediend. Het is ook mogelijk de deur met een app op de telefoon te openen.

Het beveiligen van de garagedeur

Tegenwoordig is het noodzakelijk dat alles goed is beveiligd. Bijna alle soorten garagedeuren kunnen worden voorzien van sloten die het Politie Keurmerk Veilig Wonen hebben.
Hörmann heeft al veel soorten deuren verbeterd om het inbrekers moeilijk te maken.

Praktische accessoires

Er zijn vele extra accessoires die het gebruik van uw garagedeur makkelijker maken. Ten eerste is dat een elektrische bediening. Naast de bijgeleverde handzender is het ook handig om een vaste drukknop of codeschakelaar aan te schaffen. Zo kunt u de deur altijd openen wanneer u de handzender niet bij u heeft. Het is ook  mogelijk om de deur met een smartphone te openen.

Wat kost een Hörmann garagedeur?

Wanneer u een garagedeur wilt kopen, is het lastig om zomaar een prijs te noemen. De prijzen van de Hörmann garagedeuren zijn onder andere afhankelijk van:

 • Het type deur
 • De kleur en de afmetingen
 • Wel of geen elektrische bediening
 • Extra sloten
 • Het merk

We informeren u graag over de prijs van de garagedeur die u op het oog heeft, vul daarvoor het offerteformulier in.

Garanties

Doordat wij met eigen monteurs werken, worden al onze deuren gegarandeerd goed gemonteerd. Daarnaast geeft Hörmann 10 jaar garantie op de garagedeur en 5 jaar op de aandrijving.

Voor het onderhoud van de garagedeur is het belangrijk dat u het deurblad regelmatig met een sopje afneemt om o.a. vliegroest tegen te gaan. Dit zijn kleine onzichtbare ijzerdeeltjes die in de lucht zweven. Als het vochtig is slaan deze neer op uw deur en kunnen ze gaan roesten.

U kiest voor een Hörmann garagedeur, omdat:

 • Er voor iedere woning de juiste deur leverbaar is
 • Ze erg betrouwbaar zijn (10 jaar garantie)
 • Ze heel gebruiksvriendelijk zijn
 • Onderhoud niet of nauwelijks nodig is
 • De prijs/kwaliteitverhouding zeer goed is.

Offerte of advies over garagedeuren?

Wilt u een offerte voor uw nieuwe garagedeur of wilt u advies? Neem dan via één van de onderstaande knoppen contact met ons op (de knoppen onder de klant reviews). Offertes ontvangt u binnen 2 werkdagen. Daarbij helpt het als u één of meerdere foto’s bij u aanvraag toevoegt. Zo krijgen we een goed beeld van uw situatie en kunnen we u een passende offerte voor uw nieuwe garagedeur aanbieden.

Als u akkoord gaat met de offerte, komen wij ter plaatse de situatie uiteraard nog kosteloos opmeten. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om eerst in onze showroom in Moordrecht de soorten garagedeuren te komen bekijken .Wij hebben ook een eigen partner pagina bij onze leverancier Hörmann. Daar kunt u ook alles vinden over alle soorten deuren

Dit zeggen klanten over ons:

Uitstekend werk geleverd en conform afspraak
Paul Rinkel, Hendrik-Ido-Ambacht

Goed een duidelijk, Snel vastgestelde uitvoerdatum, Correcte medewerkers in de uitvoering. Binnen 1 dag reactie op vragen via mail
Klant uit Gouda

Vriendelijke monteurs en personeel. Vakmensen die weten wat ze doen en het snel, vooral vakkundig plaatsen. Het hele proces, van eerste contact tot en met de plaatsing is als zeer prettig ervaren.
Bas, Capelle aan den IJssel.

Houd tussentijds de klant op de hoogte van de planning van de werkzaamheden. Prima geregeld. Snelle reactie op vragen en goed advies.
Klant uit Nieuwerkerk a/d IJssel

Alles is namelijk goed vlot en soepeltjes verlopen , al met al zeer tevreden . Ga zo door
Anoniem

Prima geregeld. Snelle reactie op vragen en goed advies.
Anoniem

Dat afspraken goed zijn nagekomen. En bij ons was bovendien een prima monteur,rustig en bedreven, om de deur te monteren.
Anoniem

Eén van de soorten garagedeuren: met vensters en voordeur met hetzelfde uiterlijk

soorten garagedeuren