Garagedeur kopen?

Alle soorten garagedeuren in één overzicht

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten garagedeuren. Daardoor kan het lastig zijn om te bepalen welke deur bij u past. Vroeger waren er veelal alleen ongeïsoleerde kanteldeuren of door timmermannen gemaakte houten deuren. De garagedeur was slechts een goedkope afsluiting van de garage.
De tijd is veranderd en zijn andere aspecten belangrijker geworden. Denk hierbij aan isolatie, veiligheid, bedieningsgemak of vrije doorloop met fietsen, scooters en motorfietsen.
Daarom hebben wij voor u een overzicht gemaakt van alle soorten garagedeuren die er zijn. Daarbij hebben wij voor u ook de voordelen vermeld om uw keuze makkelijker te maken.

Een korte beschrijving per garagedeur.

Kanteldeuren

kanteldeur

Kanteldeuren zijn van oudsher het meest toegepast. De Hörmann kanteldeuren kenmerken zich door een hoge veiligheid en bedieningsgemak. Ze zijn voordelig en worden toegepast waar isolatie geen rol speelt.

 • Eenvoudige lichte bediening
 • Extra veilig door vernieuwde sluitingen
 • voordelig in aanschaf en onderhoud

Lees meer over de kanteldeuren

Sectionaaldeuren

Hörmann sectionaal garagedeur LPU 40 internetaanbieding

Sectionale deuren hebben veel voordelen ten opzichte van de traditionele kanteldeur. Uiteraard de betere isolatie, maar de ruimte besparing is enorm. Doordat de deur recht omhoog gaat heeft u meer ruimte voor de auto.

 • Goed geïsoleerd door afsluitrubbers rondom
 • 14 cm bredere doorgang dan bij uw oude kanteldeur
 • In veel motieven leverbaar

Lees meer over de sectionaaldeuren

Openslaande deuren

Openslaande deuren

Openslaande deuren worden steeds populairder. De auto gaat niet meer de garage in, maar de ruimte in de garage is wel belangrijk. Door de brede deuren kunnen fietsen en scooters gemakkelijk in en uit.

 • Goed geïsoleerd door afsluitrubbers rondom
 • Meer ruimte in garage omdat er geen geleiderailsen meer zijn
 • Veiligheidsbeslag RC2 (politiekeurmerk weerstandsklasse 2)

Lees meer over de openslaande deuren

Roldeuren

garagedeurspecialist_roldeuren

Het grote voordeel van roldeuren is dat er in de garage geen geleiderailsen meer zijn. De deurpanelen worden namelijk verticaal naar boven opgerold. Hierdoor heeft u meer ruimte in de garage en hoeft u alleen een stukje ruimte bij het plafond vrij te houden voor het opbergsysteem.

 • Zowel voor binnen als buitentoepassing
 • Speciaal ontwikkeld als garagedeur (dus geen rolluik)
 • Meer ruimte binnen en buiten omdat deur verticaal omhoog gaat

Lees meer over de roldeuren

Zijdelingse deuren

Zijdelingse sectionale deur

Zijdelingse sectionaaldeuren zijn bijzonder geschikt bij moeilijke situaties, zoals een schuin dak. De deur heeft nauwelijks bovenruimte nodig. U heeft geen rails aan het plafond. De deur schuift langs de muur naar binnen.

 • Goed toepasbaar bij togen en schuine daken
 • Met handgreep garnituur op iedere doorloopopening in te stellen.
 • 42 mm geïsoleerde lamellen in vele motieven mogelijk

Lees meer over de zijdelingse sectionaaldeuren

Aandachtspunten bij het kiezen van de juiste garagedeur

Er zijn veel soorten garagedeuren, waardoor het kiezen van de juiste deur soms lastig is. We hebben u op weg geholpen door hierboven de voordelen per garagedeur te benoemen. Echter, er zijn nog meer aandachtspunten om rekening mee te houden. We bespreken ze hieronder één voor één.

De uitstraling

Het aanzicht van de deur kan een belangrijke factor zijn. Het is per slot van rekening de uitstraling van uw gehele woning. Met name in de sectionaaldeuren zijn er vele mogelijkheden. Brede vlakken of juist smal. Met houtnerf structuur of juist gladde panelen. De deuren kunnen in iedere RAL of Sikkens kleur worden gespoten. Er zijn ook mooie printstructuren leverbaar sinds 2019. Deze geven uw deur echt een chique uitstraling.

Het materiaal waarvan de garagedeur is gemaakt

Alle soorten garagedeuren zijn gemaakt van verzinkte staalplaat. Daarover zit een hecht primer die wordt afgewerkt met polyester coating laag. De totale dikte is ca 35 µm en is standaard wit RAL 9016. Deze laag kan tegen en kleine meerprijs ook in een paar voorkeurskleuren worden geleverd. Als u een eigen kleur wilt kan dat natuurlijk ook.
Bij de sectionaaldeuren is te kiezen voor een afwerking met houtlook folie. Sinds 2019 zijn de sectionale deuren ook leverbaar met een geprinte afwerking . Hier overheen zit dan weer een harde transparante beschermlaag.
We krijgen soms de vraag of we kunststof garagedeuren kunnen leveren, echter van kunststof worden er geen deuren gemaakt.

De draairichting of schuifrichting van de deur

Wilt u dat de deur langs het plafond naar binnen schuift of juist niet. Een kanteldeur loopt via geleiders aan het plafond naar binnen. Bij een sectionaaldeur moet u rekening houden dat de rails ongeveer een halve meter langer is. Als u het plafond vrij wilt houden, dan kunt u kiezen voor een zijwaarts schuivende deur. Hierbij moet u opletten dat de deur langs een wand schuift. Hier kunnen dan geen kasten en fietsen tegenaan staan.
Om dit “probleem” op te lossen kunt u kiezen voor een deur die recht omhooggaat, zoals een roldeur. Let erop dat u extra ruimte boven de opening van de deur nodig heeft (30 cm).

Als u de garage niet wilt gebruiken om de auto in te parkeren en de ruimte optimaal wilt benutten, dan zijn openslaande deuren een goede keuze. Bovendien kunt u de doorloop deur naar de garage zowel links als rechts laten plaatsen.

Wel of geen loopdeur

Als de auto niet meer in de garage staat kan het handig zijn om een garagedeur met loopdeur te hebben. Bij een kanteldeur kant dit doordat er een geïntegreerde loopdeur in het deurblad zit. U moet dan wel de hele deur vervangen. Dit zelfde kan ook bij een sectionale deur, echter is dit verre weg de duurste oplossing. Bij de zijdelingse deur kunt u de deur zo instellen dat hij maar een deel opengaat. U creëert zo een doorloop voor fiets of motor.
Openslaande deuren zijn misschien wel de beste oplossing als u loopdeuren wilt. Ze zijn breed en hebben een mooie uitstraling.Let er wel op dat er voldoende ruimte moet zijn om de deur naar buiten toe te kunnen openen.

Wel of geen geïsoleerd deurblad

De garagedeur hoeft niet altijd geïsoleerd te zijn. Losse garageboxen hebben over het algemeen geen isolatie nodig. Heeft u een garage die grenst aan de woning met een deur tussen de woning en de garage.Dan kan het gebeuren dat er via de garage tocht uw woning binnenkomt. In dat geval is het wenselijk om voor een geïsoleerde garagedeur te kiezen.

Kanteldeuren en sectionaaldeur zijn ook ongeïsoleerd leverbaar, de overige deuren zijn altijd geïsoleerd.

Wel of geen glas

Soms kan het noodzakelijk zijn om daglicht in uw garage binnen te laten. In sectionaal deuren of openslaande deuren kunnen vensters gemaakt worden. Deze zijn in verschillende motieven leverbaar. Er wordt echter geen glas gebruikt maar dubbele kunststof polyacrylaat beglazing van 16 of 22 mm. Bij de Rollmatic roldeuren is het mogelijk een rij vensters toe te passen in een lamel. U kunt hiermee spelen door vensters in meerdere lamellen te verwerken. Vensters zijn er in heldere uitvoering of in niet doorzichtig kristalstructuur.

De bediening van de garagedeur

Alle soorten garagedeuren zijn met de hand of elektrisch bedienbaar, behalve de openslaande deuren. Dit type deur is altijd handbediend, u kunt echter wel kiezen of de doorloop deur rechts of links komt. Elektrische garagedeuren worden met een handzender, codeschakelaar of sleutelschakelaar bediend. Binnenkort is het ook mogelijk om uw deur met uw telefoon te openen.

Het beveiligen van de garagedeur

Tegenwoordig is het noodzakelijk dat alles goed is beveiligd. Bijna alle soorten garagedeuren van De Garagedeur Specialist kunnen worden voorzien van sloten die het Politie Keurmerk Veilig Wonen hebben.
Hörmann heeft al veel soorten garagedeuren verbeterd om het inbrekers moeilijk te maken. De kanteldeuren hebben andere sluitingen gekregen. Om uw garagedeur extra te beveiligen is het aanbrengen van een elektrische aandrijving aan te bevelen.

Praktische accessoires

Een garagedeur alleen is maar een garagedeur. Er zijn vele extra’s die het gebruik van uw deur nog makkelijker maken. Uiteraard is dat een elektrische bediening. Naast de standaard bijgeleverde handzender is het ook handig om een vaste drukknop in de garage te hebben. Vanaf oktober 2019 is het mogelijk om uw garagedeur met uw smartphone te openen. Naast accessoires voor het openen van uw deur, hebben we ook sfeer verhogende accessoires, zoals LED strips om uw deur te verlichten. Voor het volledige aanbod aan accessoires bent u van harte welkom in onze winkel (zie openingstijden).

Wat kost een garagedeur?

Wanneer u een garagedeur wilt kopen, is het lastig om zomaar een prijs voor een deur te noemen. De prijzen van de deuren zijn onder andere afhankelijk van:

 • Het type deur
 • De kleur en de afmetingen
 • Wel/geen elektrische bediening
 • Extra sloten
 • Het merk

We informeren u graag over de prijs van de garagedeur die u op het oog heeft. Vul daarvoor het offerteformulier in. U ontvangt een heldere offerte (inclusief montage), zodat u de beste deur tegen de beste prijs krijgt.

Garanties

Doordat wij met eigen monteurs werken, worden al onze deuren gegarandeerd goed gemonteerd. Daarnaast geeft Hörmann 10 jaar garantie op de deur en 5 jaar op de aandrijvingen.

Voor wat betreft het onderhoud van de deur, is het belangrijk dat u het deurblad regelmatig met een sopje afneemt om o.a. vliegroest tegen te gaan. Dit zijn kleine onzichtbare ijzerdeeltjes die in de lucht zweven. Als het vochtig is slaan deze neer op uw deur en kunnen ze gaan roesten. Dit is ook waarneembaar op roestvrijstalen tuinmeubelen en buitenbarbecues.

Offerte of advies over garagedeuren?

Wilt u een offerte voor uw nieuwe garagedeur of wilt u advies? Neem dan via één van de onderstaande knoppen contact met ons op (de knoppen onder de klant reviews). Offertes ontvangt u binnen 2 werkdagen. Daarbij helpt het als u één of meerdere foto’s bij u aanvraag toevoegt. Zo krijgen we een goed beeld van uw situatie en kunnen we u een passende offerte voor uw nieuwe garagedeur aanbieden.

Als u akkoord gaat met de offerte, komen wij ter plaatse de situatie uiteraard nog kosteloos opmeten. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om eerst in onze showroom in Moordrecht de soorten garagedeuren te komen bekijken.Wij hebben ook een eigen partner pagina bij onze leverancier Hörmann. Daar kunt u ook alles vinden over alle soorten garagedeuren

Dit zeggen klanten over ons:

Uitstekend werk geleverd en conform afspraak
Paul Rinkel, Hendrik-Ido-Ambacht

Goed een duidelijk, Snel vastgestelde uitvoerdatum, Correcte medewerkers in de uitvoering. Binnen 1 dag reactie op vragen via mail
Klant uit Gouda

Vriendelijke monteurs en personeel. Vakmensen die weten wat ze doen en het snel, vooral vakkundig plaatsen. Het hele proces, van eerste contact tot en met de plaatsing is als zeer prettig ervaren.
Bas, Capelle aan den IJssel.

Houd tussentijds de klant op de hoogte van de planning van de werkzaamheden. Prima geregeld. Snelle reactie op vragen en goed advies.
Klant uit Nieuwerkerk a/d IJssel

Alles is namelijk goed vlot en soepeltjes verlopen , al met al zeer tevreden . Ga zo door
Anoniem

Prima geregeld. Snelle reactie op vragen en goed advies.
Anoniem

Dat afspraken goed zijn nagekomen. En bij ons was bovendien een prima monteur,rustig en bedreven, om de deur te monteren.
Anoniem

Eén van de soorten garagedeuren: met vensters en voordeur met hetzelfde uiterlijk

soorten garagedeuren